De digitale leeftijd biedt marketeers een kans om tal van gegevens te benutten, voor een betere positie in de markt. Zij maken betere strategische beslissingen door nauwkeuriger inzichten. Grote gegevens helpen de resultaten van zowel grote als kleine marketingcampagnes te verbeteren.

Veel organisaties maken gebruik van waardevolle informatie uit verschillende bronnen om hun marketingcampagnes te bevorderen. Ze nemen het gokwerk uit de vergelijking, zoals bij traditionele marketing. Marketeers kunnen nu de informatie gebruiken voor een doelgerichte campagne. Ze identificeren marktgaten en kansen met behulp van de informatie.

Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, heeft de volgende tips opgesteld die handig zijn om de resultaten van een digitale marketingcampagne te verbeteren:

1. Effectiviteit van data visualisatie tools

Verhoogde concurrentie zorgt ervoor dat marketeers de gegevens snel kunnen begrijpen en interpreteren. Data visualisatie samenvattingen informatie voor een marketeer om handig inzicht te ontlenen. Het vermogen om gegevens te visualiseren en praktisch inzicht te krijgen, betekent dat klantenrelaties teams samenkomen om zinvolle discussies te houden met het beschikbare bewijs.

2. Inzicht in de klant in de klant om te helpen bij het verwerven van klanten

Om de omzet van de besluitvorming te verminderen, kan het opnemen van externe DBA-experts helpen bij het oplossen van problemen en de implementatie van analytische tools. Data visualisatie software sift door grote data die in realtime uit bronnen komt. De beschikbaarheid van actuele inzichten helpt marketing teams bij het genereren van geschikte strategieën en manieren waardoor ze beter kunnen of beter met de consument kunnen betrekken.

Read:   5 Tips To Start Digital Marketing Campaign

3. Gegevensanalyse hoeft niet complex of duur te zijn

Kleiner bedrijven zonder voldoende financiering om analytische tools en licenties te kopen, zouden geen zorgen moeten maken, aangezien data-analyse nu beschikbaar is als een dienst (DaaS). Remote service providers maken externe service applicaties beschikbaar voor dergelijke zaken, waardoor het mogelijk is om analytische hulpprogramma’s op hun gegevens te gebruiken en te betalen met het verwerkte volume. Voor de niet-tech savvy groep hebben deze tools een interactieve interface die makkelijk te gebruiken en te begrijpen is.

4. Verleden gebeurtenissen gegevens om te plannen voor de toekomst

Op basis van de strategieën die in het verleden zijn gewerkt, kunnen marketeers nu vergelijkingen maken om te zien wat er voor hen zal werken. Grote gegevens maken het mogelijk om met meer zekerheid te plannen voor toekomstige activiteiten.

Overleving op de digitale markt vereist dat marketers zich goed bewust zijn van de beschikbare gegevens. Markten moeten daarom investeren in realtime dataverzameling en analytische tools, interactieve interfaces en geavanceerde opslagmethoden.

Grote gegevens wanneer gebruikt om consumenten te richten

Online gegevens branden elke succesvolle digitale marketing. Marketingteams moeten daarom leren om gebruik te maken van elk kanaal tot hun beschikking. Het impliceert leren over de alternatieve gegevensbronnen, zoals zoekinformatie, klanttransactie, sociale berichten en andere, om de consumentenwaarde te bieden.

De volgende dienen als alternatieve data source technieken die marketeers kunnen gebruiken om hun volgende campagne te verbeteren:

  • Webwinning. Refereert het web te crawlen voor informatie met behulp van geautomatiseerde tools om informatie van servers en webdocumenten te ontdekken en te extraheren. Bedrijven kunnen ook toegang krijgen tot zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens.
  • Zoek data. Afleiden van browseractiviteit door speciale tools die zoekinformatie bijhouden en gedrag detecteren. Het komt ook overeen met consumenten aan hun online personae door aan boord te gaan.
  • Sociale netwerken. Spoor persoonlijke voorkeuren naar merknamen en smaakt door berichten, likes, aandelen, incheckgegevens en opmerkingen bij te houden.
  • Crowdsourcing heeft betrekking op het verzamelen van intelligenties van het publiek door middel van online polls en enquêtes.
  • Transactie tracking biedt nuttige informatie over de gebruiker.
Read:   Semalt Dévoile 4 Concepts De Génération De Leads Surefire

Conclusie

Het potentieel voor grote data in digitale marketing berust op het vermogen om een publiek te richten en hen loyale klanten te maken door te anticiperen op hun behoeften en het aanbieden van echte waarde.